Zaujímalo vás niekedy, ako zo zŕn vytvoríme lahodnú kávu? Po zbere sa zrnká dôkladne umyjú, sušia, triedia a miešajú, čím sa spája individuálny charakter rôznych odrôd.
Vedeli ste, že káva rastie na kríkoch, resp. stromčekoch? Všetko sa začína na neopadavom zelenom kávovníku a jeho vzácnych červených plodinách. Pestuje sa približne v 70 krajinách sveta, v tropických a subtropických oblastiach. Vedeli ste:
Zaujímalo vás niekedy, ako zo zŕn vytvoríme lahodnú kávu? Po zbere sa zrnká dôkladne umyjú, sušia, triedia a miešajú, čím sa spája individuálny charakter rôznych odrôd.
Po zmiešaní sa zrnká pražia, aby sa uvoľnili aromatické oleje a lahodná hĺbka chuti obsiahnutá v nich.
Káva je osobná záležitosť, ktorá vám poskytne vzácny záchvev radosti. Či už milujete jemné tóny filtrovanej kávy, alebo intenzitu espressa. Bez ohľadu na to, akú metódu prípravy si vyberiete, tu ponúkame niekoľko overených spôsobov, ako si zakaždým pripraviť dokonalú šálku kávy.