VEDELI STE?

Vedeli ste, že káva rastie na kríkoch, resp. stromčekoch? Všetko sa začína na neopadavom zelenom kávovníku a jeho vzácnych červených plodinách. Pestuje sa približne v 70 krajinách sveta, v tropických a subtropických oblastiach. Vedeli ste:

Kávovníky milujú teplé a vlhké podnebie. Najlepšie sa im darí v podnebí s teplotami od 17 do 23 °C a s výdatnými zrážkami a v podmienkach s úrodnou pôdou.

Existuje viac ako 60 rôznych druhov kávy, najviac sa však pestuje Arabica a Robusta. Arabica je známa svojou rafinovanou sladkosťou, kým zrná Robusta sú o niečo horkejšie.

Kávové kvety sa trochu podobajú na kvety jazmínu, majú podobnú vôňu a bielu farbu.

MAJSTROVSKÁ VÝROBA

Zaujímalo vás niekedy, ako zo zŕn vytvoríme lahodnú kávu? Po zbere sa zrnká dôkladne umyjú, sušia, triedia a miešajú, čím sa spája individuálny charakter rôznych odrôd.

PRAŽENÉ S LÁSKOU

Po zmiešaní sa zrnká pražia, aby sa uvoľnili aromatické oleje a lahodná hĺbka chuti obsiahnutá v nich.

Priemerná doba praženia je cca 12 minút.

Počas praženia sú zrná vystavené teplu 200 až 250 ° C, ktoré v nich prebúdza typickú arómu Jacobs.

Vedeli ste, že nepražené zrnká vážia viac ako pražené? Dôvodom je vlhkosť v zrnkách, ktorá sa odparuje

VAŠA DOKONALÁ ŠÁLKA

Káva je osobná záležitosť, ktorá vám poskytne vzácny záchvev radosti. Či už milujete jemné tóny filtrovanej kávy, alebo intenzitu espressa. Bez ohľadu na to, akú metódu prípravy si vyberiete, tu ponúkame niekoľko overených spôsobov, ako si zakaždým pripraviť dokonalú šálku kávy.